دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فضانوردان چینی پس از ۱۵۴ روز به زمین بازگشتند 

فضانوردان چینی پس از ۱۵۴ روز به زمین بازگشتند 
فضانوردان حاضر در مأموریت شنژو-۱۶ از ایستگاه فضایی چین به سلامت به زمین بازگشتند.
کد خبر : 876131

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، فضانوردان حاضر در ماموریت شنژو-۱۶ از ایستگاه فضایی چین به سلامت به زمین بازگشتند. این رویداد مهم در جریان برنامه فضایی چین رخ داده و به عنوان یک قدم مهم در توانمندسازی برنامه فضایی این کشور تلقی می‌شود. در این ماموریت سه فضانورد چینی پس از ۱۵۴ روز از ایستگاه فضایی چین به نام «تیانه» جدا شدند و به زمین بازگشتند.

ایستگاه فضایی چین که در سال ۲۰۲۰ به طور رسمی شروع به کار کرد، یکی از پروژه‌های فضایی مهم و بزرگ چین است. این ایستگاه که شباهت زیادی به مدل‌های قدیمی ایستگاه فضایی بین‌الملی دارد، شامل واحد‌های مختلفی مانند واحد‌های اقامت و تجربی و آزمایشگاهی است و به دنبال گسترش برنامه‌های فضایی و ارتقای سطح توانمندی فضانوردان چینی است تا فضانوردان این کشور بتوانند مدت‌های بیشتر در فضا اقامت کنند.

مأموریت شنژو-۱۶ که در تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۲۱ آغاز شد، شامل انتقال سه فضانورد چینی به ایستگاه فضایی تیانه بود. فضانوردان چینی توانستند در طول بیش از پنج ماه حضور در ایستگاه فضایی به تحقیقات و مطالعه‌های مختلف بپردازند. همچنین آن‌ها به تست و بررسی تجهیزات نوآورانه ایستگاه فضایی چین پرداختند و عملکرد آن را در شرایط مختلف بررسی کردند.

در طی مأموریت شنژو-۱۶ علاوه بر تجربه علمی و فنی، فضانوردان چینی همچنین به آزمایشات و تمرینات فیزیکی و روانی نیز مشغول بودند. این آزمایشات شامل تمرینات ورزشی منظم، برنامه‌های آموزشی و تربیتی برای حفظ و بهبود سلامتی فضانوردان در فضا بود.

با بازگشت موفقیت‌آمیز به زمین، فضانوردان شنژو-۱۶ نه تنها به مأموریت خود پایان دادند، بلکه بسته به برنامه فضایی چین و پیشنهادات مربوط به ادامه برنامه‌های فضایی، در آینده ممکن است مجداً به فضا بروند. این مأموریت نشان از پیشرفت و توسعه چین در زمینه فضایی دارد و برای ادامه برنامه‌های فضایی این کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. با ادامه برنامه‌های فضایی و توسعه توانمندی‌های فضانوردان چینی، این کشور در آینده می‌تواند نقش مهمی در اکتشاف فضا و تحقق پروژه‌های بزرگ فضایی بر عهده بگیرد.

تکمیل ماموریت شنژو-۱۶ به این معنی است که سه فضانورد چین با توجه به توانایی‌های متفاوت خود ارزیابی پرواز و آزمایشات عملی را تکمیل کرده‌اند که پایه خوبی برای توسعه بعدی برنامه سرنشین‌دار و آزمایش‌های علمی فضایی در مقیاس بزرگ است.

فضانوردان با همکاری نزدیک خدمه زمینی، مجموعه‌ای از آزمایش‌ها و آزمایش‌های علوم فضایی را درباره مهندسی فاکتور‌های انسانی، پزشکی فضایی، اکولوژی حیات، بیوتکنولوژی، علم مواد، فیزیک سیالات و فناوری فضانوردی انجام دادند و درتهایت پیشرفت قابل توجهی در زمینه علوم حیات فضایی و تحقیقات انسانی، فیزیک میکروگرانش و فناوری‌های جدید فضایی حاصل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب